27 Kasım 2011 Pazar

                                                           DÖRT KANALLI RF VERİCİ

DENEYİN AMACI             : Çok kanallı RF vericilerin incelenmesi
TEORİK BİLGİLER       : Radyo frekansı, kısaca RF, 3 Hz ile 30 Ghz aralığındaki frekanslara verilen isimdir. Bu frekans aralığı, radyo dalgalarını oluşturmak ve yakalamak için kullanılan alternatif akım elektrik sinyallerinin frekansına karşılık gelir. Bu aralığın büyük bir bölümü çoğu mekanik sistemin kullandığı frekansların dışında kaldığı için, RF genellikle elektrik devrelerindeki titreşimler için kullanılır.

DENEY BAĞLANTI ŞEMASI:

                                                  

DENEYDE KULLANILAN ALETLER:
HT-12E, 750K, 5xbuton,TWS-434a RF transmitter

DEVRENİN ÇALIŞMASI           :
Şekil ‘de 4 kanallı olarak çalışmaktadır.Adres bitlerinin hepsi toprağa bağlanmıştır yani hepsine lojik sıfır verilmiştir.Alıcı tarafta da aynı şekilde adresi bilgisinin hepsinin sıfır olması gerekmektedir. HT12E entegresinin 14 nolu bacağı iletişimi aktif eder.Eğer bu butona basılmaz ise veri iletimi gerşekleşmez.

DÖRT KANALLI RF ALICI
DENEYİN AMACI         : Çok kanallı RF alıcıların incelenmesi
.
DENEY BAĞLANTI ŞEMASI:
                                                                             

DENEYDE KULLANILAN ALETLER:
1-Bread Board
2-AVOmetre
3-HT12A,RWS-434a,33K, 0.01uF
DEVRENİN ÇALIŞMASI           :
Devrede çıkışarı D0,D1,D2 ve D3’den alıyoruz çıkışları görsel bir şekilde görebilmemiz için direçle birlikte led bağlayabiliriz veya isteğimiz dahilinde her türlü kontrolü gerçekleştirebiliriz.Bir önceki temrinde verici devresinde olduğu gibi bu alıcı devresindede adres bitlerinin hepsi sıfıra götürülmüştür.

0 yorum:

Yorum Gönder