20 Aralık 2010 Pazartesi

Sabit diskin de incelemesi/eleştirisi mi olurmuş? Bence de öyle, alıp verilerimizi emanet edip kullanıyoruz işte. Önemli olan güvenilir bir marka olması, emanet ettiğimiz bilgileri iyi koruyacağına inanmamız. Western Digital de çok güvenilir bir marka, bu da benim ikinci WD sabit diskim. 640 GB, 1TB, 1.5TB ve 2TB seçenekleri mevcut. USB 2.0 ile de hızı gayet iyi, ısınması ve sesi kabul edilebilir sınırlarda. Donanımsal olarak şifreleme yapabilmesi de çok iyi. 3.5″ olduğu için pek taşınabilir olamıyor, ayrıca da güç adaptörüne ihtiyaç duyuyor. İçinden çıkan yazılımı ise hiç beğenmedim. “Sürekli otomatik yedek alan, istediğin kadar versiyon üreten” güzel özellikleri olmasına rağmen, yedekleri kendi özel formatında alması, yavaşlığı, yedekleri geri almanın zorluğu ve gene yavaşlığı ve de özellikle eski yedek versiyonlarını silememe gibi kötü özellikleri ile kullanmayı düşünmediğim bir seçenek. Yedeklerimi manuel olarak (ViceVersa gibi iyi bir programın yardımı ile) almayı tercih ederim.
 Yukarıda yazdıklarımın tümü üç aşağı beş yukarı birçok sabit disk için yazılabilecek klasik artı ve eksiler. Ancak bu sabit diskteki bir özellik çok hoşuma gitti. Özellikle birkaç disk alıp arşivleme yapacaklar için süper bir özellik. Sabit disk bir kitap şeklinde ve bu şekilde dik olarak kullanılabiliyor.

Kitabın başlığını beklediğiniz yerde ise bir LCD gösterge var. Bu göstergeye 12 harfe kadar olmak üzere istediğiniz ismi yazabiliyorsunuz, ayrıca diskte ne kadar yer kaldığını da gösteriyor. İşin güzel yanı ise, sabit diski kapatsanız da, güç kablosunu çıkarsanız da bu etiket silinmiyor! Niye birkaç disk için süper olduğunu anlamışsınızdır. Kütüphanenize bu sabit disklerden koyduğunuzu düşünün. Hangi diskte ne var, ne kadar boş yer var sürekli olarak görünür halde. Sanırım birçok teknoloji meraklısının arşivleri bundan sonra böyle olabilecek…

0 yorum:

Yorum Gönder